ÖSVÉNY Oktatóközpont - www.osvenykft.hu - iroda@osvenykft.hu | nyomtatta: vendég


... a természet titkaihoz vezet.
Nyelvek
+36 30 594 83 27
iroda@osvenykft.hu
Főoldal INTENZÍV ERDEI ISKOLAI TEREPVEZETŐ-KÉPZÉS 2015.

INTENZÍV ERDEI ISKOLAI TEREPVEZETŐ-KÉPZÉS 2015.

''EMBER és TERMÉSZET'' címmel újabb 30 órás intenzív képzést indítunk

“Terepi gyakorlatok. Reggel, délben és este.
Minden napszakra jutott valami,
amikből már jó párat alkalmaztam is!”
(T. Péter korábbi résztvevőnk)odafigyelés, személyesség, minták, ötletek és sok gyakorlatTATA, 2015. ÁPRILIS 17-19.

 • Hogyan lehet tartalmas erdei iskolát vagy osztálykirándulást szervezni?

 • Hogyan és mivel bővítheti az ismereteit és a repertoárját?

 • Hogyan teheti módszereit hatékonyabbá?

 • Hogyan lehet rugalmasan alkalmazkodni az időjáráshoz és a váratlan helyzetekhez?

 • Hogyan használja fel személyes adottságait pedagógiai és tantárgyi célok eléréséhez?

Célunk hogy ezekre a kérdésekre választ kapjanak, és hogy tatai minták alapján bemutassuk a környezetünkben fellelhető élőhelyfoltok aktív felhasználási lehetőségét az oktatásban.A tavaszi képzés témakörei:

1. modul: Módszertani alapozó – mindaz, amik alapján együtt gondolkodhatunk

 • Erdei iskolai módszerek

 • Játékos természetismeret

 • Szenzitív környezetpedagógia

 • Közösségi játékok

 • Könyvek és egyéb források bemutatása

2. modul: Terepi foglalkozások – a természetbúvár lehetőségei terepen

 • Terepi tájékozódás (iránytű, térkép és GPS használat, éjszakai tájékozódás)

 • A víz és élőlényei

 • A madarak világa

 • Mikroszkóp – mikrokozmosz

 • A kozmikus világ

 • Vizsgálati eszközök az egyszerűtől a bonyolultig

3. modul: Esőnapi foglalkozások – hogy a csoportnak mindig legyen tartalmas elfoglaltsága

 • Feladatok, gyakorlatok, vizsgálatok

 • Foglalkozások „rossz” időben

 • A feldolgozás, értékelés módszereiAz ÖSVÉNY Oktatóközpont egy egyedi módszertanon alapuló szervezet, amely  sikeresen szervez és tart oktatási és szabadidős programokat, természet- és környezetismereti foglalkozásokat a legkülönbözőbb korosztályok számára.
Képzéseinken intenzív keretek között, gyakorlati ismereteken keresztül adjuk át tapasztalatainkat; a résztvevőket aktívan bevonva készítjük fel az erdei iskolai terepvezetés módszertanából.

A hatékony tanulást a személyes odafigyelés, a rugalmasság, és a mindig az aktuális csapatra szabott, kreatív programvariációink garantálják. Módszerünk egyaránt kipróbált és alkalmas oktatásra, környezeti nevelésre, játékra, önismeretszerzésre, közösségformálásra vagy a művészet és az alkotás örömének felfedezésére.

A képzéseket tartó csapatunk gyakorlott, a természetet és az iskolát is jól ismerő terepvezetőkkel dolgozik.


Helyszín:

Tata, az élő vizek városa – A természeti értékekben és védett területekben is bővelkedő város kiváló gyakorlóterepet jelent a képzés résztvevőinek.A képzés vendéglátója és a szállást, étkezést biztosítja:

Az Öreg-tó Club Hotel és Ifjúsági Tábor – A képzés résztvevői számára kedvezményes szálláslehetőséget kínál, és igény szerint teljes ellátást ad, valamint biztosítja a képzés lebonyolításához szükséges előadótermet.
A szállás lefoglalását és az étkezések megrendelését a szálloda recepcióján való telefonos igénybejelentéssel (+36 34 487 960, +36 30 756 61 16) vagy online foglalással (www.oregtohotel.hu) a résztvevők maguk intézik. A kedvezményes árú elhelyezés a négyágyas ifjúsági szobákra vonatkozik.Időtartam:

A képzés április 17-én pénteken 15:00-tól kezdődik, és április 19-én vasárnap 15:30-ig tart. Regisztrálni 14:30-tól lehet.

Árak és lehetőségek:

A 30 órás képzés díja 19.800,- Ft/fő (szállás és étkezés nélkül), amelynek első részletét (10.000,- Ft-ot) az ÖSVÉNY Oktatóközpont 11740047 20136088 bankszámlájára átutalással a jelentkezési határidőig (lsd. alább) kell befizetni. A második részlet (9.800,- Ft) a helyszínen készpénzben rendezhető. A befizetés(ek)ről a jelentkezési lapon feltüntetett névre és címre számlát állítunk ki.

Szállás: 2.200,- Ft/fő/éjszaka (ágyneművel)

Étkezés: svédasztalos reggeli: 950.-Ft/fő/nap, ebéd (leves+főétel): 1.250.-Ft/fő/nap, vacsora (meleg egytálétel): 1.150.-Ft/fő/nap


Fakultatív programlehetőség:

A résztvevőket szabadon választható lehetőségként kötetlen tatai sétára és ismerkedésre hívjuk a képzést megelőzően 2015. április 17 én délelőtt 10 és 13 óra között. Sétánk a Tatai Vártól indul és az ELTE Szabadtéri Geológiai Múzeumánál ér véget. Útvonalunkon érintjük még az Esterházy kastélyt, az Öreg-tavat, a Fellner Jakab kilátót és a Kálvária-domb természetvédelmi területet.


A jelentkezés határideje és feltételei:

Jelentkezési határidő: 2015. március 31. kedd
de a be nem töltött helyekre a képzés kezdetéig fogadjuk a jelentkezőket!

A jelentkezést a jelentkezési lap kitöltésével és a részvételi díj első részletének befizetésével fogadjuk el. A jelentkezést minden esetben visszaigazoljuk.

A visszaigazolást követően a résztvevő saját maga gondoskodik a szállása és étkezése lefoglalásáról 2015. április 6-a hétfőig, hivatkozva az ÖSVÉNY Oktatóközpont képzésén való részvételére.

Ha a képzéssel kapcsolatos egyéb részletekről szeretne tájékozódni, kérjük, hogy keressen minket:

Részletes tájékoztatónk letölthető ide kattintva.Ha egyedi szervezésű képzéseink érdeklik ...


Az ÖSVÉNY Oktatóközpont meghirdetett képzésein kívül vállalja, hogy egyedi igényeknek megfelelően képzési programot állít össze és bonyolít le adott erdei iskolai helyszíneken, oktatási intézmények, cégek dolgozóinak, vagy más megrendelőknek egész évben. Az együtt dolgozók számára és az ismerős munkakörnyezetben tartott képzéseknek nagy előnye, hogy a tematika az adott környezetre szabható, speciális igényeknek is megfeleltethető, és csapatépítési elemekkel gazdagítható. Szállásadóknak segítünk erdei iskolai szolgáltatás beindításához terepvezetőik felkészítésében.

Képzési ajánlatainkkal kapcsolatban keressen minket, és kérjen egyedi árajánlatot! Elérhetőek vagyunk:


Referenciák:

 • 1996-2002. Bethlen Gábor Újreál Gimnázium Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontja – tantervbe illeszkedő terepgyakorlatok kidolgozása osztályok és fakultációs csoportok részére, új kollégák képzése (1-2,5 napos gyakorlatok, további 2-2 óra tantermi felkészüléssel és értékeléssel Börzsöny, Visegrádi-hg., Tihany, Kelemér, Bugac, Péteri-tó, Tőserdő, szegedi Fehér-tó, Büdösszék, Csaj-tó, Hortobágy, Szőce, Pénzesgyőr, Magyar Természettudományi Múzeum, …)

 • 2002-2003. Fővárosi Pedagógiai Intézet – „Iskolai terepgyakorlatok szervezése és lebonyolítása” elméleti és gyakorlati képzés tanárok számára (4 x 8 óra 20 fő részére Budapesten és környékén)

 • 2003. „Négy Évszak” Vadászati- és Természetvédelmi Program – erdei iskolai terepvezetők képzése (8 óra 10 fő részére Királyrét és környéke)

 • 2005. Ifjúsági Koordinációs és Szolgáltató Iroda – „A természetvédelem alapjai” interaktív képzés ifjúsági csoportvezetők, aktivisták részére (25 óra 15 fő részére Pilis-hg., Kő-hegy és környéke)

 • 2005-2006. „Környezeti nevelés szobában-szabadban” akkreditált képzés – Természetes Életmód Alapítvány szervezésében (30 óra elmélet, 60 óra gyakorlat OM 175/72/2005, 45 fő részére Agostyán, Neszmély, Tata és Budapest)

 • 2010-2011. Terepi oktatók képzése – Iglauer Park – Városlődi Villa Nonprofit Kft. 15 fő részére Városlőd

 • 2011. Terepi oktatók képzése – Bakonyerdő Zrt., 65 óra 8 fő részére, Monostorapáti

 • 2012. Erdei iskolai terepvezetők képzése – ÖSVÉNY Oktatóközpont, 80 óra 11 fő részére, Pénzesgyőr

 • 2014. ''Ember és természet'' intenzív erdei iskolai terepvezető-képzés – ÖSVÉNY Oktatóközpont, 30 óra 8 fő részére, Tata

Képek korábbi képzéseinkről és programjainkról idekattintva.


A további részletekről érdeklődjön:


Képek korábbi képzéseinkről és programjainkról ide kattintva!

Mindig szívesen állunk rendelkezésre!

ÖSVÉNY ... a természet titkaihoz vezet!


Az oldal 68 ms alatt készült el. Felhasználó: vendég